Er zijn veel verschillende karper boilies. Er zijn diverse maten en smaken. Je hebt een dure boilie en een goedkope boilies. Maar de prijs wilt niet altijd zeggen of die boilies nou écht beter zijn. Er zijn veel boilie merken. Karpervissen met boilies is super populair. Het type boilie hangt af van de plek en welk seizoen het is. De ene boilie is beter bij warm weer en de andere beter bij koud weer. In het voorjaar kun je het beste zoete smaken gebruiken. In het najaar eten de karpers zich vol voor de winter en eten daarom ook veel. In deze tijd van het jaar kun je het beste kruidige boilies gebruiken. Krill boilies en Salmon wordt veel gebruikt in het najaar.
Veel mensen gebruiken boilies tussen de 16 en 20mm deze maten zijn erg populair onder de karpervissers. Veel karpervissers hebben liever geen witvis. Dit is te beperken door niet met kleine karper boilies te vissen want witvis lusten ook wel een boilie.
Hoe vissen met boilies?
Als je een mooie stek hebt gevonden ben je klaar om te beginnen met voorbereiden. Als meer kans wilt hebben om een dikke karper te vangen is het van belang dat je gaat voor voeren. Voer een paar dagen of wel een week van tevoren goed op een vaste plek, dan krijgt de karper vertrouwen in het aas en zullen de karpers sneller happen. Als je gaat vissen in de winter, voer dan niet voor. De karper eet nu weinig en zal al snel vol zitten.
Als je je aas en hengels klaar hebt gemaakt en in gegooid kan je een beetje bijvoeren op je stek. Je kunt ook boosters meenemen of dips. Dit vergroot de kans op het vangen van karpers. Je dipt je aas in het potje met liquid en laat dit even intrekken. Doordat de sterke geur in je aas trekt zorgt dit voor extra kans. Zodra je je aas in het water gooit komt er een sterke geur walm. Hierdoor komen er veel karpers op af en zullen ze snel geïnteresseerd zijn en happen.